Kontakt

MG 6941

 

Kontakt:

My Blomqvist Olsberg

Barnens Förlag AB, Näktergalsvägen 9A, 178 39 Ekerö

Telefon: +46 708 831189

Mail: my(at)barnensforlag.se

 

_MG_7007”Jag vill att barn ska få vara barn. Att de förstår att de är bra och räcker till precis som de är. Det låter kanske enkelt, men det är svårare än vad man tror att känna så. Idag betyder det mer hur du ser ut, om du är smal, vilka kläder du har, var du bor, vilka yrken dina föräldrar har osv. Istället för att bli hyllad för dina inre kvaliteter. Att växa upp idag är inte lätt.”

Så säger My Blomqvist Olsberg, skapare av figuren Snårpan. En figur skapad i protest mot skönhetsidealen, där charmen istället sitter i vem hon är och i den personlighet hon äger. En figur som är spontan och frågvis, som har nära till skratt och därmed också till gråt. Som är som hon är ”och sen är det inte mer med det”, som Snårpan brukar säga. Som gärna kramas och som tankar ut kravlös kärlek till barnen och som säger ”… man ska inte anpassa sig för mycket. Då blir man lätt olycklig som människa. Jag vet inte riktigt vad det betyder, men det är nåt bra…”

”När föreställningen är slut och barnen kastar sig i Snårpans famn för att säga hej då och för att tala om hur mycket de tycker om henne… Då tänker jag, att jag har världens bästa jobb. Ingenting kan mäta sig med kärleken jag får av barnen. Den är överväldigande.” 

My Blomqvist Olsberg arbetar som artist och underhåller både vuxna och barn. I familjeproduktioner och i roller som Pippi i ”Liten musikal om Pippi Långstrump”, Pettsons katt Findus i ”När Findus var liten och försvann”, Malin i ”Tjorven på Saltkråkan”, Johanna i ”Kapten Guldkrok” och som råttan Tjopsan och mamman i ”Nils Karlsson Pyssling”, föddes idén till att skapa en ny karaktär för barn.

”Jag har utgått ifrån vad barnet i mig tycker om. Och barnet i mig är väldigt stort. Liksom allvaret. Jag tror att man måste ha båda delar för att finna balansen i livet. Både i arbetet och i privatlivet. Samtidigt har jag jobbat så mycket både med och för barn, att jag tror mig känna vad som blir roligt och vad barnen tycker om. Om jag har roligt och trivs, gör publiken också det. Allt lyser igenom. Och barn är väldigt ärliga. Tycker de inte om det, ja då får du höra det också!” skrattar My.

Läs mer om My Blomqvist Olsberg på hennes hemsida: www.myolsberg.se